Dinsdag 8 september 2020 in Vitelia Voeders

AgriFriends activeert dialoog tussen boer en burger

Een aantal toonaangevende bedrijven uit de Zuid-Nederlandse agrifood sector - waaronder Vitelia - hebben hun krachten gebundeld. AgriFriends zet zich in om de dialoog tussen boeren en burgers te activeren. Gebruik makend van hun grote netwerk en de mediakanalen waarover voetbalclub PSV beschikt. Hiermee leveren we een bijdrage aan het verkleinen van de kloof tussen boeren en burgers.

Persbericht: 8 september 2020

Wordt Boer voor één dag

PSV-supporters naar de boerderij

Met de actie ‘Wordt Boer voor één dag’ biedt agrifood platform AgriFriends aan PSV-supporters de gelegenheid om zich aan te melden voor een dagje meewerken op de boerderij. Uit alle inzenders wordt een winnaar geloot, die samen met enkele familieleden of vrienden een dag in de huid van de boer mag kruipen. Met deze ludieke actie hoopt AgriFriends interesse te wekken bij burgers voor het leven op een moderne boerderij.

De agrifood sector in Zuid Nederland is volop in beweging. Het is een omvangrijke sector die naast het produceren van lekker en gezond voedsel voor een belangrijk deel ook de inrichting van ons buitengebied bepaalt. Tegelijkertijd is er bij burgers maar erg weinig bekend over deze sector. Laat staan dat ze een dagje op de boerderij hebben meegelopen en zelf hebben ervaren wat er op een boerderij allemaal gebeurd om goed voedsel te produceren.

Onbekend maakt onbemind

De actie is een aftrap van een aantal activiteiten die AgriFriends samen met PSV opzet om de kloof tussen boer en burger een beetje te dichten. Onbekendheid met de agrifood sector zorgt in de maatschappij voor veel onbegrip. Dat is jammer. Door samen de dialoog aan te gaan kunnen we zaken verbeteren en krijgen we meer begrip voor elkaar.
Van het bezoekje aan de boerderij wordt een leuk filmpje gemaakt dat via social media wordt gedeeld. De dag eindigt natuurlijk met een bezoek aan het PSV-stadion in Eindhoven. En wie weet gaan we er wel met de tractor naar toe.

Website Agrifriends.nl

Naast de actie ‘Wordt Boer voor één dag’ heeft AgriFriends ook een website online gezet. Een digitaal platform met informatie over de verschillende land- en tuinbouw sectoren. Er zijn in Nederland heel veel initiatieven waarmee burgers worden geïnformeerd over de agrifood sector, ook online. Op het platform proberen we daarom naast wat basisinformatie per sector vooral om deze andere (online) initiatieven onder de aandacht te brengen.

Dialoog over voedselproductie

AgriFriends heeft als doel om op een creatieve manier boeren en burgers met elkaar te verbinden en de dialoog over onze voedselproductie te faciliteren. Hiervoor maken wij gebruik van de mediakanalen en contacten die PSV beschikbaar heeft. Voetballiefhebbers uit de regio gaan dus zeker van ons horen. Bovendien zijn wij er trots op dat hier vanaf de PSV-tribunes regelmatig ‘Boeruh’ wordt gescandeerd.