Maandag 29 mei 2017 in Vitelia Voeders

...dat willen jullie toch ook?

Alweer een jaar geleden reisde ons BIG Challenge Vitelia-team naar Frankrijk om deel te nemen aan Alpe d'HuZes. Wat een prachtige ervaring en samen een geweldig bedrag mogen verzamelen voor KWF Kankerbestrijding! Dit jaar zal onze verkoopadviseur Ton van Welie deelnemen aan Alpe d'HuZes. Zijn motivatie willen we graag met jullie delen.

Voor de derde maal neem ik deel aan Alpe d'HuZes en heb ik de eer om dit jaar teamcaptain te mogen zijn van het boerenjongens team van BIG Challenge! Samen met een enthousiast team gaan wij zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek tegen kanker. Binnen mijn kennissen en vriendenkring is het helaas nog steeds enorm van belang dat onderzoek gedaan wordt naar kanker. Ik ben super blij en trots dat deze boerenjongens dat met mij samen willen gaan doen!

Niemand meer dood aan kanker, dat willen jullie toch ook?

Deze woorden schreef ik ongeveer een maand geleden. Ik had besloten om als teamcaptain van de boerenjongens mee naar Frankrijk te gaan en om op de woensdag de Alpe d'HuZus te gaan fietsen. Dit besluit stond vast tot 27 december 2016.

Die ochtend werd ik verrast door een telefoontje. Oud-klasgenoot van de HAS, teammaat van het boerenjongensteam 2016 en goede vriend, Mark Verhulst was die ochtend plotseling overleden. Mark was een jongen die enorm gepassioneerd was voor de varkenshouderij, een vriend van allen, doorzetter en een super gezellige kerel. Vrijdag 23 december hadden met het boerenjongensteam van 2016 bij Mark thuis bij elkaar gezeten om gezellig wat te eten en wat te drinken. Ik kon dan ook niet beseffen dat Mark er niet meer was.

In 2016 fietste Mark 5 keer de Alpe d'Huez. Ter nagedachtenis van Mark besloot de familie dat zij graag geld in wilde zamelen om Mark de zesde keer boven op de Alpe te brengen. Op dat moment heb ik voor mezelf besloten dat ik, ter nagedachtenis van Mark, dit jaar weer de Alpe d'HuZes wil gaan fietsen.

Mark, zes keer, deze keer voor jou kerel!

Groetjes, Ton van Welie