Maandag 13 september 2021 in Vitelia

Fietsen in het teken van 100 jaar Vitelia

Op zaterdag 11 september organiseerde Vitelia een bijzondere toertocht op de racefiets voor leden en medewerkers. Een rit van 140 kilometer leidde de deelnemers van Ysselsteyn naar Hazerswoude-Dorp (Zuid Holland). Voor deze tocht is een mooi bedrag à 750 euro opgehaald ten bate van Big Challenge – Alpe d’Huzes.

De tocht is bedacht door medewerkers van Vitelia. Hun insteek was om op een bijzondere wijze stil te staan bij het 100-jarig bestaan van de coöperatie en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan het goede doel. Een kleine 30 deelnemers verdeeld in twee groepen bereikten rond 16.00 uur de finish bij de vestiging van Vitelia Agrocultuur in Hazerswoude-Dorp.

Bekijk hieronder een kort filmpje van deze bijzondere en gezellige dag.

Naast deze toertocht voor racefietsers hebben in juli en augustus ook nog eens ruim vijfhonderd deelnemers de recreatieve ‘Vitelia FotoFietsTocht’ gefietst. De deelnemers werden dwars door een groot deel van het werkgebied van de coöperatie geleid. Onderdeel van de fietstocht was een fotokwis. De winnaars van deze kwis werden afgelopen vrijdag bekend gemaakt op de social media kanalen van Vitelia. Deze succesvolle activiteit is eveneens georganiseerd als onderdeel van het jubileum.

In oktober wordt er n.a.w. nog een derde activiteit georganiseerd. De Vitelia herfstwandeling met meerdere afstanden voor iedereen die van wandelen houdt. Dit is voorlopig de laatste sportieve activiteit die wordt georganiseerd in het kader van honderd jaar Vitelia.

Mocht u het gemist hebben… Dit jaar bestaat de agrarische coöperatie precies een eeuw. Begin dit jaar werden de plannen uitgerold voor een groot jubileumfeest. Maar vanwege de aanhoudende coronabeperkingen besloot de directie van Vitelia onlangs om het geplande jubileumweekend uit te stellen en plaats te laten vinden op een nog nader te bepalen moment.
Het jubileumweekend stond gepland op 22 en 23 oktober 2021.

Bijzonder Jubileumboek

Naast bovengenoemde activiteiten is er een bijzonder jubileumboek gemaakt wat nog dit najaar zal worden gepresenteerd. Het boek geeft een duidelijk beeld over het ontstaan en de honderdjarige geschiedenis van de agrarische coöperatie. In het boek wordt stilgestaan bij de vele mijlpalen van de coöperatie. Vele foto’s, anekdotes, documenten en zelfs interactieve videofragmenten geven de lezer een prachtig beeld van de rijke Vitelia historie. Het boek wordt exclusief uitgereikt aan leden en medewerkers van Vitelia.