Dinsdag 7 september 2021 in Vitelia

Jubileumweekend Vitelia uitgesteld!

De directie van Vitelia heeft afgelopen week besloten om het geplande jubileumweekend ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan uit te stellen. Het jubileum stond gepland op 22 en 23 oktober 2021. Op een later moment zal er een nieuwe datum bepaald en gecommuniceerd worden.

Herman Rutten - financieel directeur bij Vitelia - licht het besluit toe: “Eind 2020 zijn we begonnen met de eerste voorbereidingen voor het jubileumfeest. Je houdt er rekening mee dat corona de organisatie van dit evenement parten kan spelen. We hadden echter goede hoop dat er na de vele vaccinaties meer mogelijk was.

Helaas moeten we constateren dat de mogelijkheden voor een feest momenteel nog steeds (te) beperkt zijn.

Het valt ons dan ook zwaar om opnieuw het jubileum uit te stellen. Toch denken we dat deze beslissing op dit moment de enige juiste is.”

“Verschillende medewerkers hebben hard gewerkt aan diverse invullingen, om op enige wijze stil te staan bij ons jubileum. Het is dan ook positief dat er ondanks de beperkingen in de zomervakantie een recreatieve Vitelia fietstocht is georganiseerd. Inmiddels hebben circa 500 deelnemers individueel of in kleine groepjes van deze activiteit genoten.

Op zaterdag 11 september volgt er ook nog een sportieve toertocht op de racefiets van 140 kilometer. De route start in Ysselsteyn en leidt de deelnemers tot in Hazerswoude-Dorp. Deze activiteit is speciaal georganiseerd voor leden en medewerkers en de opbrengsten gaan naar een goed doel. Ondanks alles zijn dit uiteraard momenten om met trots stil te staan op een eeuw Vitelia,” besluit Rutten.

Bijzonder Jubileumboek

Naast bovengenoemde activiteiten is er door enkele eigen medewerkers een bijzonder jubileumboek gemaakt. Het boek geeft een duidelijk beeld over het ontstaan en de honderdjarige geschiedenis van onze agrarische coöperatie. Het is een prachtig naslagwerk van 1921 tot en met 2021.
In de inhoud van het boek wordt stilgestaan bij de vele mijlpalen van de coöperatie. Vele foto’s, anekdotes, documenten en zelfs interactieve videofragmenten geven de lezer een prachtig beeld van de rijke Vitelia historie. Het boek zal exclusief worden uitgereikt aan leden en medewerkers van Vitelia.