Slijpservice

De werkplaats van Vitelia Winkel Horst biedt een slijpservice voor verschillende messen en gereedschappen. Maar ook bij Vitelia Winkel Ysselsteyn kunt u terecht voor onze slijpservice.

Slijpservice

Het slijpen van uw gereedschap en messen is van groot belang voor de levensduur en effectiviteit van het product. Uw gereedschappen functioneren beter wanneer deze goed geslepen zijn. Dit vergroot het gebruikersgemak maar ook de veiligheid van het werken met het gereedschap of apparaat.

Wij slijpen onder andere:

  • Zaagketting
  • Heggenschaar 
  • Snoeischaar
  • Scheermessen/tondeuse (paard, hond)
  • Messen (gazonmaaier)

Slijpen van heggenschaar

Het komt vaak voor dat men te lang doorsnoeit met een heggenschaar waarvan de messen al een tijdje bot zijn. Als u met een bot mes de heg snoeit ontstaan er rafelige wondjes. De heg is hierdoor gevoelig voor ziektes en schimmels. Dit is te herkennen aan bruine plekken in de heg. Maar een bot mes is niet alleen slecht voor de heg, ook de machine moet harder werken waardoor het meer brandstof verbruikt en de motor overbelast kan raken. Wanneer de messen in aanraking komen met gesteente of afrastering kan er ook schade ontstaan aan de messen. 

Wanneer er veel speling tussen de mesbalken is kan dit een teken zijn van slijtage. Onze monteurs zullen dit eerst beoordelen voordat ze de messen gaan slijpen. 

Wij raden aan om de messen regelmatig in te smeren met een harsoplossend smeermiddel zoals de Bio Heggenschaarspray. Dit zorgt ook voor een langere levensduur van de messen en hars uit bijvoorbeeld een coniferenheg lost op waardoor de messen makkelijk overelkaar heen blijven lopen.

Scheermachine's en tondeuses

Voor scheermessen en tondeuses voor uw paard of hond geldt dat goed geslepen messen bijdragen aan het resultaat van het scheren. Maar ook voor de veiligheid van uw dier is het belangrijk om te zorgen voor goed geslepen messen.