Vitelia tips voor hondenliefhebbers

Gaat u op reis deze zomer met uw hond? Wandelt u veel door de bossen? Wat te doen met warme zomerdagen? Lees hier enkele tips voor hondeneigenaren!

Vitelia tips voor hondenliefhebbers

  • Vlooien in de vacht vermeerderen zich explosief! Een vrouwelijke vlo kan tot wel 40 eitjes legger per dag. Vlooien overleven tot 6 maanden, en dat maakt bestrijding lastig. Daarom snel en consequent handelen bij een vlooienplaag. Er zijn diverse middelen verkrijgbaar die u hierbij kunnen helpen. Maar ook in de eerste weken iedere dag stofzuigen, de matten, manden en dekens van de hond op goede temperatuur wassen en opletten met andere huisdieren is zeer essentieel om de vlooien te bestrijden.
  • Gaat u op vakantie met uw hond? Bereken van te voren goed wat u nodig heeft aan hondenvoeding, het kan zijn dat in het buitenland het merk voer niet verkrijgbaar is. Reist u met de auto? Zorg dan voor een comfortabele ligplek voor de hond en let goed op de temperatuur, deze kan achterin de auto anders zijn dan voorin! U kunt uw hond tijdens het rijden een lekkere bezigheid geven zoals brokjes in een speeltje waar hij even mee bezig is om deze eruit te krijgen.
  • Wij adviseren om uw hond 4 keer per jaar te ontwormen. Er zijn verschillende toedieningsvormen zoals tabletten of pasta's. Spoelwormen en lintwormen zijn de meest voorkomende wormen. Maar er zijn ook hartwormen, zweepwormen en haakwormen. In Limburg is de vossenlintworm erg actief, deze worm is ook overdraagbaar op mensen.  
  • Een hond kan tijdens warme zomerdagen soms moeilijk zijn warmte kwijt, deze warmte kan hij alleen kwijt door te hijgen of via de voetzooltjes. Er zijn veel verkoelende speeltjes waarmee de hond zich prima kan vermaken bij warme zomerdagen. Deze kunnen gebruikt worden in het water of zelfs ingevroren worden. Ook zijn er speciale koelmatten waar de hond op kan liggen ter verkoeling.